Διορία 72 ωρών έδωσε η Τουρκία στους σύρους διπλωμάτες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Γνωστοποιήθηκε στον επιτετραμμένο και τους σύρους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την Τουρκία μέσα σε 72 ώρες από την 30η Μαΐου», επισημαίνει στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τις ανάλογες οδηγίες που έδωσαν σε σύρους διπλωματικούς εκπροσώπους σε πολλές δυτικές χώρες ως αντίποινα για την σφαγή περισσότερων από 100 αμάχων στην πόλη Χούλα, για τις οποίες κατηγορεί το καθεστώς Ασάντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Στο μεταξύ, ο Τύπος στη Συρία καταδικάζει σήμερα τις απελάσεις σύρων διπλωματών και χαρακτηρίζει μεροληπτικές τις πρόσφατες δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν.

«Τα υστερικά μέτρα, δηλαδή οι απελάσεις των σύρων πρεσβευτών αποτελούν πλήγμα στις προσπάθειες του απεσταλμένου του ΟΗΕ Κόφι Αναν», γράφει η εφημερίδα του καθεστώτος al-Baas.

«Οι δυτικές χώρες θέλουν να ενισχύσουν την πεποίθηση ότι μια στρατιωτική αντιπαράθεση με την Συρία είναι αναπόφευκτη», προσθέτει η εφημερίδα.