Ο Elon Musk μοιράζεται το μυστικό της παραγωγικότητας στη δουλειά

Ένας παροιμιωδώς δημιουργικός άνθρωπος έχει μια συμβουλή


ΚΟΣΜΟΣ
15:39
25/04/2018
Ο Elon Musk μοιράζεται το μυστικό της παραγωγικότητας στη δουλειά
loading

Ο υπερδραστήριος οραματιστής των Tesla, SpaceX, Neuralink και Boring Company κινείται ασίγαστα όλο το 24ωρο και το ίδιο θέλει και για τους υπαλλήλους του.

Σε ένα μήνυμά του λοιπόν που τους ενημερώνει για το φιλόδοξο νέο και 24ωρο επαγγελματικό πλάνο του για να ξαναμπεί το Model 3 σε καλή τροχιά, τους εξομολογείται τις δικές του συμβουλές για να είναι παραγωγικοί.

Το email του 46χρονου επιχειρηματία, που εξασφάλισε το Jalopnik, μπορεί να ζητά πολλά από τους εργαζομένους του, παρέχει όμως και τα θεμέλια της επιτυχίας. Και όπως είναι σαφές, ο Elon δεν είναι φίλος των meetings, της γραφειοκρατίας, της ιεραρχίας ή οποιουδήποτε συστήματος που καταπιέζει τη δημιουργικότητα!

Και τους λέει επίσης πως αν έχουν ιδέες για το πώς να γίνει η δουλειά στην Tesla καλύτερη και αποδοτικότερη, να σπεύσουν να τον ενημερώσουν. Στις συμβουλές του τώρα, λέει πως τα μεγάλα και πολύωρα meetings είναι ολότελα χάσιμο χρόνου. Αν πρέπει σώνει και καλά να γίνει ένα, «κρατήστε το πολύ σύντομο». Και μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη!

ewltkm5

Τους λέει επίσης πως αν νιώσουν πως δεν πρέπει να είναι στο εν λόγω meeting, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να φύγουν. «Δεν είναι αγενές να φύγεις, αγένεια είναι να αναγκάσεις κάποιον να μείνει και να χάσει τον χρόνο του».

Τους καλεί επίσης να αποφεύγουν την περίπλοκη ορολογία και τη διατύπωση που μπερδεύει: «μη χρησιμοποιείτε ακρωνύμια ή λέξεις που δεν βγάζουν νόημα για αντικείμενα, λογισμικά ή διαδικασίες στην Tesla… Δεν θέλουμε τον κόσμο να πρέπει να απομνημονεύσει γλωσσάριο για να μπορεί να δουλεύει στην Tesla».

Στα πιο ανατρεπτικά τώρα, συμβουλεύει τους υπαλλήλους του να μην επιτρέπουν στην ιεραρχία να κάνει τα πράγματα λιγότερο αποδοτικά! «Η επικοινωνία πρέπει να ταξιδεύει μέσω του πιο σύντομου μονοπατιού ώστε να γίνει η δουλειά, όχι μέσω της "ιεραρχικής αλυσίδας". Όποιος διευθυντής προσπαθήσει να εφαρμόσει διαδικασίες ιεραρχίας, θα βρεθεί σύντομα να δουλεύει αλλού».

ewltkm6

Τους λέει επίσης πως αν πρέπει να επικοινωνήσουν με κάποιον, να το κάνουν οι ίδιοι προσωπικά και χωρίς διαμεσολαβητές, καθώς «μια μεγάλη πηγή προβλημάτων είναι η κακή επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων». Και μη χάνετε χρόνο ακολουθώντας χαζούς κανόνες, προτρέπει τους υφισταμένους του!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει