Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ, εξασφάλισε τον Απρίλιο περίπου ίσο ποσό με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 40,1 εκατ. δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία από δωρεές και από την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων.

Οι συνεισφορές για τον Ρόμνεϊ τον Απρίλιο, που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, είναι τρεις φορές υψηλότερες από το ποσό που ο πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων συγκέντρωσε τον Μάρτιο.

Η αύξηση έρχεται καθώς άλλοι αντίπαλοί του στο κόμμα έχουν εγκαταλείψει την κούρσα για το χρίσμα επιτρέποντας στον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και επιχειρηματία να συνεργαστεί με την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων.

Τα στοιχεία δημοσιοποιούνται μια ημέρα αφότου το επιτελείο της εκστρατείας του Ομπάμα αποκάλυψε ότι αυτό και Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών εξασφάλισαν 43,6 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο, ποσό μικρότερο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τον Μάρτιο, ο Ρόμνεϊ εξασφάλισε 12.6 εκατ. δολάρια, πολύ λιγότερα σε σύγκριση με τα περισσότερα από 53 εκατ. δολάριο του Ομπάμα.

Η ικανότητα του Ρόμνεϊ να πλησιάζει την εκστρατεία του Ομπάμα στην συγκέντρωση πόρων δείχνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι «στοιχίζονται» πλέον πίσω από τον πρώην κυβερνήτη πριν από την εκλογή της 6ης Νοεμβρίου.
Η εκστρατεία, του Ρόμνεϊ δήλωσε ότι 95% των δωρεών τον περασμένο μήνα ήταν 250 δολάρια (η κάθε μία) ή λιγότερο.