Νέους κανονισμούς, που επιτρέπουν στα μέλη της να φέρνουν τα μωρά τους μέσα στην αίθουσα, όταν ψηφίζουν, ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία.

Η κίνηση αυτή γίνεται μία εβδομάδα αφότου η Tammy Duckworth έγινε η πρώτη γερουσιαστής που έγινε μητέρα ενώ ήταν ενεργό μέλος της Γερουσίας. Είχε εκφράσει την ανησυχία της για το πώς θα μπορούσε να φροντίζει τη νεογέννητη κόρη της, εκτελώντας παράλληλα τα καθήκοντά της.

Οι γερουσιαστές ανακοίνωσαν πως ήταν σημαντικό να δώσουν το παράδειγμα εισάγοντας πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια.

Η αλλαγή αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου και στις δύο πλευρές τη Γερουσίας, ειδικά εκείνους στις αρμόδιες επιτροπές, που συνέβαλαν στο να μπει η Γερουσία στον 21ο αιώνα, αναγνωρίζοντας πως ορισμένες φορές οι νέοι γενείς έχουν ευθύνες και στη δουλειά τους» σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Duckworth.

Ο επικεφαλής της επιτροπής κανονισμών Roy Blunt τόνισε πως το να είναι κανείς γονιός είναι μια δύσκολη δουλειά και οι κανονισμοί της Γερουσίας δεν θα πρέπει να το κάνουν αυτό ακόμα δυσκολότερο. «Είμαι χαρούμενος που το κάναμε αυτό για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των γονιών στη Γερουσία. Συγχαίρω τη γερουσιαστή Duckworth και την οικογένειά της και ανυπομονώ να γνωρίσω την κόρη της» τόνισε.

Η 50χρονη Duckworth έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της την περασμένη εβδομάδα. Ήταν ήδη μία από τις μόλις δέκα γυναίκες που είχαν αποκτήσει παιδί ενώ ήταν εν ενεργεία, τότε, το 2014, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.