Με αφορμή τη σημερινή μέρα της γυναίκας, το περιοδικό Forbes βρήκε τις γυνάικες οι οποίες έχουν καταφέρει να συνδυάσουν το μεγάλωμα των παιδιών τους με μια καριέρα που τους αποφέρει αναγνώριση και πολύ χρήμα.

Γυναίκες με δύναμη από τους χώρους της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της τέχνης συνθέτουν το παζλ της λίστας του forbes αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν στεγανά.

Στην κορυφή για αυτή τη χρονιά βρίσκεται η επικεφαλής του Στέητ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton).

Η Χίλαρι έχει μία κόρη την Τσέλσι από το γάμο της με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πριν από δύο χρόνια, όταν παράλληλα με τις υποχρεώσεις της στο Στέητ Ντιπάρτμεντ, βρισκόταν στο πλευρό της κόρης της για τις ετοιμασίες του γάμου της είχε πει ότι

«Και οι δύο υποχρεώσεις ήταν σοβαρές, σημαντικές και αγχωτικές».

Στη δεύτερη θέση η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ (Dilma Rousseff), μητέρα ενός παιδιού.

Στην τρίτη θέση φιγουράρει η επικεφαλής της PepsiCo, Ίντρα Νόογι (Indra Nooyi), μητέρα δύο παιδιών, η οποία έχει τονίσει σε δηλώσεις της ότι εάν τα παιδιά της την καλέσουν κατά τη διάρκεια μίας σημαντικής σύσκεψης, απαντά πάντα στο τηλεφώνημα.

Μητέρα δύο παιδιών είναι και το νούμερο 4 της σχετικής λίστας και ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του Facebook, η Σέριλ Σάντμπεργκ (Cheryl Sandberg), η οποία φεύγει κάθε μέρα από τη δουλειά της στις 17.30 για να πάρει βραδινό με την οικογένειά της, ενώ την ακολουθεί η σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα που είναι μητέρα τριών παιδιών.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Σόνια Γκάντι (Sonia Gandhi), πρόεδρος του Ινδικού Κονγκρέσου με δύο παιδιά, ενώ στην έβδομη ακολουθεί η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα (Michelle Obama), η οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες με τον αμερικανό πρόεδρο.

Όγδοη, με δύο παιδιά είναι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde), με την την CEO της Craft Foods, Άιριν Ρόζενφελντ (Irene Rosenfeld) να την ακολουθεί, έχοντας επίσης δύο.

Την δεκάδα συμπληρώνει η Τζιλ Άμπραμσον (Jill Abramson), επίσης με δύο παιδιά, η οποία είναι επικεφαλής σύνταξης στους New York Times, η οποία έχει δηλώσει ότι όταν ήταν τα παιδιά της μικρά, διάβαζε τα σχολικά τους βιβλία έτσι ώστε να επιστρέφει προετοιμασμένη σπίτι!

Στην δεύτερη δεκάδα βρίσκονται σύμφωνα με το Forbes -κατά σειρά- η υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Κάθριν Σεμπέλιους (Katherine Sebelius), το υψηλόβαθμο στέλεχος της Google, Σούζαν Βοιτσίτσκι (Susan Wojcicki), η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ (Christina Fernandez De Kirchner), η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ (Beyonce), η αυστραλή «βασίλισσα» των ανθρακωρυχείων, Τζορτζίνα Ράινχαρτ (Georgina Reinhart), ενώ στην 20η θέση είναι η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Άουνγκ Σαν Σου Κίι (Aung San Suu Kyi).


Κριστίν Λαγκάρντ


Τζωρτζίνα Ράινχαρτ


Άιριν Ρόζενφελντ


Άουνγκ Σαν Σου Κίι


Σέριλ Σάντμπεργκ


Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ


Ίντρα Νόογι


Κάθρην Σεμπέλιους


Σόνια Γκάντι


Σούζαν Βοιτσίτσκι

Όλα τα θέματα για το lifestyle και τη showbiz στο radar.gr