Τουφέκι εφόδου τύπου ΑΚ-47 βρέθηκε στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στο Μύνστερ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, η οποία ωστόσο σημειώνει ότι δεν έγινε αμέσως σαφές εάν το όπλο ήταν σε καλή κατάσταση και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο 48χρονος Γενς Ρ., ειδικός στο βιομηχανικό σχέδιο, ο οποίος χθες το απόγευμα οδήγησε ένα μίνι-λεωφορείο τύπου VW T5 Multivan προς το πλήθος που καθόταν στον εξωτερικό χώρο εστιατορίου του ιστορικού κέντρου του Μύνστερ, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από πενήντα, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε επαφές με ακροδεξιούς κύκλους.

Στις 29 Μαρτίου, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ο δράστης είχε αποχαιρετίσει τους φίλους του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπονοώντας ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει.

Νωρίτερα τα συλλυπητήριά του για την επίθεση εξέφρασε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι στο περιστατικό στην πόλη Μύνστερ στη Γερμανία, όπου όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι.

Ο οδηγός αυτοκτόνησε επιτόπου χρησιμοποιώντας το όπλο του.

Αντίθετα με πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αναζητεί περισσότερους δράστες, εκτός από τον οδηγό, ο οποίος, όπως επιβεβαιώθηκε, αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε στο σημείο της επίθεσης.