Μετά την ακύρωση του γάμου του από τις δημοτικές αρχές με το αιτιολογικό ότι ο σύζυγος είχε αλλάξει φύλο, ένα ζευγάρι στη Σιγκαπούρη κατέθεσε αγωγή, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος τους.

Προβαίνοντας στην ακύρωση του γάμου τον περασμένο χρόνο, οι δημοτικές αρχές της Σιγκαπούρης υποστήριξαν ότι εξαιτίας της χειρουργικής επέμβασης για αλλαγή φύλου στην οποία υποβλήθηκε ο σύζυγος, ο γάμος τους πλέον είναι μία ένωση μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου η οποία είναι παράνομη στη νησιωτική χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Straits Times, οι Φέιθ και Μπρους Βόλτα παντρεύτηκαν το 2015. Στη συνέχεια όμως ο Φέιθ υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και πλέον η ταυτότητα έγραφε «θηλυκού γένους». Έξι μήνες αργότερα η δημοτική αρχή κάλεσε το ζευγάρι για να το ενημερώσει ότι ακυρώθηκε ο γάμος του.

Απτόητο όμως εκείνο προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου υπέβαλε έφεση απαιτώντας να καταχωρηθεί εκ νέου ο γάμος του στο δημοτολόγιο, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί αφιλοκερδώς τους ενάγοντες, όπως μεταδίδει το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κοινωνία της Σιγκαπούρης είναι σύγχρονη από πολλές απόψεις, η στάση όμως απέναντι στην ομοφυλοφιλία παραμένει εξαιρετικά συντηρητική. Ο πρωθυπουργός Λι Χσιεν Λουνγκ έχει καταστήσει σαφές ότι η πόλη-κράτος δεν είναι έτοιμη ακόμα να αποδεχθεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.