Το BBC αποφάσισε για πρώτη φορά να μεταδώσει απόψε στο τηλεοπτικό κανάλι του Κοινοβουλίου την τηλεοπτική μονομαχία των δύο διεκδικητών της προεδρίας στη Γαλλία, 48 ώρες μετά την πραγματοποίησή της και δύο ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Οι τρεις ώρες της πυκνής αντιπαράθεσης της Τετάρτης ανάμεσα στον απερχόμενο συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον σοσιαλιστή υποψήφιο Φρανσουά Ολάντ θα μεταδοθούν στις 23.00 ώρα Ελλάδος.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση, που θα αναμεταδοθεί στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους, θα είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του BBC. Είναι η πρώτη φορά που το αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει μία μονομαχία Γάλλων υποψηφίων μπροστά στις κάμερες.

Όπως υπενθύμισε ένα στέλεχος του δικτύου, «κατά τη διάρκεια της διακοπής των εργασιών του Κοινοβουλίου το BBC Parliament μεταδίδει μία πλειάδα από θέματα πολιτικού περιεχομένου, μεταξύ τους ντοκυμαντέρ και αρχειακά θέματα».

«Οι γαλλικές προεδρικές εκλογές έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο ενδιαφέρον στη Βρετανία και πιστεύουμε πως οι τηλεθεατές του BBC Parliament θα χαρούν που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη μονομαχία στο σύνολό της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η τηλεοπτική διαμάχη ήταν η μοναδική δυνατότητα των δύο διεκδικητών να διασταυρώσουν τα ξίφη τους πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Στην ίδια τη Γαλλία την αναμέτρηση παρακολούθησαν 17 εκατ. τηλεθεατές.

Ο σοσιαλιστής Ολάντ εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία του επικρατέστερου νικητή έναντι του Σαρκοζί, ο οποίος τονίζει πάντως πως διατηρεί την ελπίδα να αποφύγει την ήττα και κάλεσε τους ψηφοφόρους του να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.