Την προσφορά του Ισραήλ για παροχή δώδεκα μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην αεροπορία της αποδέχθηκε η Κροατία, όπως επιβεβαιώνει σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία για την αγορά 12 μαχητικών, που χρησιμοποιούσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προτάθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας της Κροατίας στις αρχές της εβδομάδας

«Θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα αεροσκάφη για τουλάχιστον 25 χρόνια. Το κόστος θα είναι το πολύ 50 εκατομμύρια τον χρόνο για την επόμενη δεκαετία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το Ισραήλ ανταγωνιζόταν πολλές χώρες, στις οποίες είχε απευθυνθεί η Κροατία πέρσι ζητώντας μαχητικά αεροσκάφη.

Η σουηδική SAAB αναφέρθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης ως ο πιο σοβαρός ανταγωνιστής, προσφέροντας καινούρια αεροσκάφη Gripen, αλλά σε πολύ υψηλότερη τιμή.

Η Κροατία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009 και της ΕΕ από το 2013. Η αεροπορία της περιλαμβάνει σήμερα ένα σμήνος παλιών MIG-21.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.