Πυραύλους για την αποτροπή μιας ενδεχόμενης επίθεσης από αεροσκάφη θα τοποθετήσει στις στέγες συγκεκριμένων κτιρίων του Λονδίνου ο στρατός της Βρετανίας, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς του 2012!

Σάλο έχει προκαλέσει αυτή η απόφαση στη Βρετανία, αφού η τελευταία φορά που είχαν τοποθετηθεί πύραυλοι στις στέγες των σπιτιών του Λονδίνου ήταν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως έγινε γνωστό, αρχικά ο στρατός και το υπουργείο Άμυνας θα εγκαταστήσουν την πρώτη συστοιχία πυραύλων στην σκεπή ενός πύργου ενός μπλοκ κατοικιών που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο στο Ανατολικό Λονδίνο.

Μέχρι τους Ολυμπιακούς θα έχουν εγκατασταθεί και σε άλλες τοποθεσίες. Όπως υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου, το μέτρο αυτό είναι ένα «χρήσιμο αποτρεπτικό μέτρο» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως έσχατη λύση.

Οι κάτοικοι της περιοχής όπου θα εγκατασταθεί η πρώτη συστοιχία, διαμαρτυρήθηκαν για την εξέλιξη αυτή και για τον τρόπο που οι Αρχές αποφάσισαν και πραγματοποιούν την εγκατάσταση των πυραύλων, αφού δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση και καμία ενημέρωση για το θέμα μέχρι τελευταία στιγμή.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο υπουργός Αμυνας Φίλιπ Χάμοντ είχε ανακοινώσει το μέτρο αυτό από τον Νοέμβριο για να ευθυγραμμιστεί η Βρετανία με τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας που απαιτούνται για τους Ολυμπιακούς και τα οποία τηρήθηκαν στο Πεκίνο το 2008.