Σ’ ένα νέο κέντρο για την άμυνα κατά των χημικών όπλων που θα δημιουργηθεί στο στρατιωτικό ερευνητικό εργαστήριο στο Πόρτον Ντάουν, η Βρετανία θα επενδύσει 48 εκατ. στερλίνες (54 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, του AFP και του Sputnik, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το Πόρτον Ντάουν είναι η εγκατάσταση όπου βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν τον νευροτοξικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι της Αγγλίας. Η Βρετανία έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι ευθύνεται για την επίθεση, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

«Επενδύουμε 48 εκατομμύρια λίρες σ’ ένα νέο κέντρο άμυνας κατά των χημικών όπλων για να διατηρήσουμε το προβάδισμά μας στη χημική ανάλυση και άμυνα», δήλωσε ο Ουίλιαμσον σε ομιλία του κοντά στο Μπρίστολ (δυτική Αγγλία).

Εξάλλου η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα επισκεφθεί σήμερα το Σάλσμπερι, δήλωσε εκπρόσωπός της. Ο εκπρόσωπος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Σάλσμπερι με πολίτες, επιχειρηματίες και τις υπηρεσίες άμεσης δράσης, ενώ θα ενημερωθεί επίσης από τις υγειονομικές υπηρεσίες.