Τη στιγμή που πολλά ΜΜΕ και πολιτικοί της Μεγάλης Βρετανίας διατυπώνουν εικασίες ότι η Μόσχα ενδεχομένως διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ, το Λονδίνο ρίχνει τους τόνους και δηλώνει επιφυλακτικό απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανάμειξης.

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Άμπερ Ραντ, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς ποιος ευθύνεται για την απόπειρα δολοφονίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος και χώρος στην αστυνομία να καθορίσει τι ακριβώς συνέβη.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι αν το Κρεμλίνο βρίσκεται πίσω από την υπόθεση, τότε θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις. Ένα από αυτά τα μέτρα, είναι ότι ενδέχεται να επανεξετάσει η συμμετοχή επίσημων εκπροσώπων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Ρωσία, δηλαδή της εθνικής Αγγλίας…

Την ίδια ώρα, ο 66χρονος Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια εξακολουθούν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ ο αστυνομικός που ασθένησε, αφού ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα δύο θύματα, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο επικοινωνεί με το περιβάλλον του και μπορεί και μιλάει με την οικογένειά του.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Βρετανική Αστυνομία έχει εντοπίσει περισσότερους από 200 μάρτυρες και εξετάζει 240 και πλέον αποδεικτικά στοιχεία στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση, όπως εξήγησε υπουργός Εσωτερικών της χώρας, μετά το τέλος της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής ασφαλείας Cobra.

Ο 66χρονος Σκριπάλ και η 33χρονη κόρη του Γιούλια βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή (04/03) αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από ένα εμπορικό κέντρο του Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι θέλουν να μιλήσουν με όποιον πιθανόν να επισκέφθηκε δύο χώρους στην πόλη, τους οποίους ο Σκριπάλ και η κόρη του εικάζεται ότι είχαν επισκεφθεί: την πιτσαρία Zizzi και την παμπ Bishop’s Mill.