Μόντι για Μπερλουσκόνι: Οι Ιταλοί έχουν κοντή μνήμη

«Είναι πατέρας όλων των λαϊκιστών»


ΚΟΣΜΟΣ
10:34
01/03/2018
Μόντι για Μπερλουσκόνι: Οι Ιταλοί έχουν κοντή μνήμη
loading

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ιταλών φαίνεται ότι βρίσκεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Forza Italia, το κόμμα του Μπερλουσκόνι.

Ο ίδιος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος εξαιτίας της καταδίκης του για φορολογική απάτη, ωστόσο αναμένεται να είναι σε θέση να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και να προωθήσει στενό του συνεργάτη στη θέση του πρωθυπουργού.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, είπε ότι οι Ιταλοί έχουν «κοντή μνήμη» σύμφωνα με το DPA, το οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Μπερλουσκόνι διαθέτει μια ιδιαίτερα ανθεκτική και ισχυρή προσωπικότητα. Και η επιστροφή του αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη», σχολίασε ο Μόντι, ένας τεχνοκράτης που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ιταλίας από τον Μπερλουσκόνι το 2011, όταν η χώρα κινδύνευε με χρεοκοπία.

Ο Μόντι χαρακτήρισε τον Μπερλουσκόνι «πατέρα όλων των λαϊκιστών», όμως σημείωσε ότι οι αγορές δεν ανησυχούν από τις προεκλογικές υποσχέσεις που έκανε ο ίδιος και άλλοι Ιταλοί πολιτικοί, διότι «κανείς δεν αναμένει» να εφαρμοστούν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρώην πρωθυπουργό το πιθανότερο σενάριο μετά τις εκλογές της Κυριακής είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, του Μπερλουσκόνι και ίσως της ακροδεξιάς Λέγκας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει