Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου από το Ιράν

ΔΕΙΤΕ: Αύριο τίθεται σε λειτουργία ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στη χώρα


ΚΟΣΜΟΣ
16:16
20/08/2010
Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου από το Ιράν
loading

Μιλώντας κατά την τελετή της προσευχής σήμερα στην Τεχεράνη, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Αχμάντ Βαχιντί ανακοίνωσε πως η χώρα του πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου πυραύλου εδάφους-εδάφους με την ονομασία Qiam-1.

Ο Ιρανός υπουργός δήλωσε πως η δοκιμή ήταν επιτυχής, χωρίς να κάνει γνωστό πότε, ούτε πού πραγματοποιήθηκε. Καμιά διευκρίνιση δε δόθηκε επίσης για το βεληνεκές του πυραύλου.

Η ανακοίνωση για την επιτυχή πυραυλική δοκιμή έγινε μια ημέρα πριν από την έναρξη της λειτουργίας, αύριο Σάββατο, του πρώτου ιρανικού πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ, στο νότιο Ιράν. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από την εκτόξευση.

Ο Βαχιντί δήλωσε πως ο Qiam-1 (qiam σημαίνει εξέγερση) έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά από Ιρανούς ειδικούς του υπουργείου Άμυνας, λειτουργεί με υγρά καύσιμα και πλήττει στόχους με μεγαλύτερη ακρίβεια απ' ό, τι οι προηγούμενοι πύραυλοι της ίδιας κατηγορίας. Πρόσθεσε πως ο πύραυλος δεν έχει πτερύγια, γεγονός που τον καθιστά ταχύτερο και δυσχεραίνει την αναχαίτισή του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει