Ενώπιον της δικαιοσύνης βρέθηκε η 20χρονη Laura Johnson, κόρη εκατομμυριούχου από τη Βρετανία, για τη συμμετοχή της σε λεηλασίες κατά τη «χειρότερη νύχτα» των ταραχών του καλοκαιριού.

Η Johnson, σύμφωνα με το δικαστήριο, ανέλαβε το ρόλο του σοφέρ για έναν γκάνγκστερ έμπορο ναρκωτικών και τους φίλους του καθώς λεηλατούσαν καταστήματα με ηλεκτρικά είδη κατά τη διάρκεια επτά ωρών ανεξέλεγκτης δράσης.
Η νεαρή φοιτήτρια σόκαρε το περιβάλλον της γνωρίζοντας ένα νέο κόσμο «κάνναβης, αλκοόλ και μουσικής ραπ», παίρνοντας εκούσια μέρος σε ένα «όργια λεηλασίας».

Έπειτα από δίκη δύο εβδομάδων, δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε την 20χρονη ένοχη για ληστεία και κλεπταποδοχή. Η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι 14 χρόνια φυλάκιση.  Η δικαστής την προειδοποίησε πως θα πρέπει να αναμένει ποινή φυλάκισης.

Η 20χρινη υποστήριξε πως είχε μπει με τη βία στο αυτοκίνητο με το οποίο διαπράχθηκαν οι ληστείες και οι λεηλασίες από τον 20χρονο Emmanuel Okubote και τους φίλους του, οι οποίοι την απείλησαν με όπλα και μαχαίρια. Έκανε λόγο για σχεδόν απαγωγή της και είπε πως δρούσε υπό απειλή επειδή «στους ανθρώπους αυτούς δεν μπορείς να πεις όχι».

Απέδωσε τη συμπεριφορά της αυτή στο βιασμό της, όπως υποστήριξε από δύο άνδρες, λίγο πριν το ξέσπασμα των ταραχών- κάτι που δεν κατήγγειλε στην αστυνομία- και στη συναισθηματική της κατάρρευση μετά το χωρισμό της από τον προηγούμενο σύντροφό της.

Όμως η θέση της αυτή απορρίφθηκε από τους ενόρκους οι οποίοι δέχθηκαν πως δρούσε με τη θέλησή της.
Εκτιμάται πως το κορίτσι είχε ερωτευτεί τον Okubote και ήθελε τόσο πολύ να τον ευχαριστήσει που οδήγησε τον ίδιο και τους φίλους του σε καταστήματα στο ανατολικό Λονδίνο, τα οποία λεηλάτησαν.