Δεν είναι λίγοι αυτοί που διαμαρτύρονται για τα αστρονομικά ποσά που βγάζουν οι αστέρες των σπορ, καθώς κάποιοι κερδίζουν βδομαδιάτικα που ισοδυναμούν με τις ετήσιες απολαβές των περισσότερων.

Και αυτό ακριβώς πιστεύει και ο αμυντικός των Philadelphia Eagles, Chris Long, ο οποίος δεν έδωσε απλώς ένα καλό ποσοστό των ετήσιων αποδοχών του για το 2017, αλλά τα χάρισε κυριολεκτικά όλα!

Σύμφωνα με το CNBC, ο Long έδωσε τα παχυλά του τσεκ για το πρώτο μισό του 2017 ώστε να χρηματοδοτήσει υποτροφίες στο πολύπαθο Σάρλοτβιλ της Βιρτζίνια, τη γενέτειρά του, εκεί όπου ξέσπασαν πέρυσι τον Αύγουστο οι μεγάλες ταραχές. Και όπως είπε, ήταν οι τραγικές σκηνές που είδε αυτές που τον ενέπνευσαν να προσπαθήσει να αλλάξει την κατάσταση.

AP_18022111554608

Και μιλάμε για πολλές αλλαγές! Οι ετήσιες απολαβές του στους Eagles σκαρφαλώνουν στο 1 εκατ. δολάρια, συν άλλο 1,5 εκατ. δολάρια μπόνους, αλλά και 500.000 ακόμα από τους σπόνσορες. Όσο για τα υπόλοιπα, το άλλο ένα εξάμηνο αποδοχών του δηλαδή, πήγε στα τρία μέρη απ’ όπου πέρασε στην καριέρα του: το Σεν Λούις, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια.

Και μετά ζήτησε από τους χορηγούς του να κάνουν το ίδιο, μαζεύοντας άλλα 1,3 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικές δράσεις! Όπως είπε στη «Washington Post» ο πρωταθλητής του Super Bowl: «Πάντα πίστευα πως υπάρχουν ανισότητες στη χώρα μας. Η απάθεια των ανθρώπων για την πραγματικότητα έχει αναδυθεί αρκετά τελευταία. Και για μένα είναι πάντα πως θα είμαι μέρος της λύσης»…