Ένας άγγλος ταχυδρόμος το είχε κάνει σύστημα να ανοίγει τις παιδικές ευχετήριες κάρτες, που κρύβουν συνήθως μικροδωράκια σε μετρητό, και να αρπάζει τα χρήματα.

Και μετά πετούσε τους πολύχρωμους φακέλους με τα ζωάκια και τα λουλουδάκια, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

O 30χρονος Jordan Craig είχε δει ότι οι παιδικοί φάκελοι ήταν οι καλύτεροι, καθώς η επιτυχία των μετρητών ήταν σχετικά εγγυημένη. Κι έτσι τους ξαλάφρωνε από το μετρητό και τους πετούσε μετά.

Εργαζόταν στο Βασιλικό Ταχυδρομείο του Νόριτς για ενάμιση χρόνο, μόνο που δεν ήταν ακριβώς υποδειγματικός στα καθήκοντά του.

Κάποια στιγμή άρχισαν ωστόσο να τον υποπτεύονται, όσο τα παράπονα του κοινού συσσωρεύονταν. Κι έτσι οι υπεύθυνοι του ταχυδρομείου έβαλαν μερικά «δοκιμαστικά πακέτα», όπως δήλωσαν στο δικαστήριο, τα οποία δεν παραδόθηκαν ποτέ. Και όταν με τη συνδρομή της αστυνομίας άνοιξαν το ντουλάπι του Craig, βρήκαν 83 γράμματα που δεν είχαν παραδοθεί, καθώς ήταν ανοιγμένα.

shutterstock524291476

Η εισαγγελέας Gwen Williamson ζήτησε μάλιστα την παραδειγματική τιμωρία του, καθώς το ταχυδρομείο είναι, όπως είπε, ευαίσθητη δημόσια υπηρεσία και έχει πολύ να κάνει με την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Ο ταχυδρόμος, που δεν θέλησε δικηγόρο, υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως εθελοτυφλούσε για το οικονομικό του πρόβλημα και προσφέρθηκε μάλιστα να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα αλλά και τη ζημία που είχαν υποστεί τα ταχυδρομεία, δηλώντας ντροπή για τις πράξεις του.

Και ο δικαστής τον συγχώρησε! Τον καταδίκασε σε 18 βδομάδες φυλακή, την οποία δεν θα εκτίσει φυσικά, και να κάνει και 120 ώρες κοινωνικής εργασίας…