Οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι – για έξι μιλούσαν οι προηγούμενες εκτιμήσεις – χρειάζονται άμεσα βοήθεια εξ αιτίας των πλημμυρών στο Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ.

«Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, οι εκτιμήσεις μας αλλάζουν και τώρα υπολογίζουμε πως οκτώ εκατομμύρια χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Μαουρίτσιο Τζουλιάνο.

Στο μεταξύ, η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει έξι στρατιωτικά ελικόπτερα για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες διάσωσης.

Η Ιαπωνία πρόκειται να στείλει μια μονάδα έξι μεταγωγικών ελικοπτέρων και περισσότερους από 300 άνδρες για να πραγματοποιήσουν αποστολές διάσωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Κατσούγια Οκάντα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως μια ομάδα περίπου 20 αξιωματικών ετοιμάζεται να αναχωρήσει σήμερα για το Πακιστάν. Η Ιαπωνία έχει επίσης χορηγήσει στη χώρα έκτακτη βοήθεια 14,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει ανεπισήμως από το Τόκιο να βοηθήσει το Πακιστάν, δήλωσε ο Οκάντα.