«Αυτό θα με τελειώσει», αυτό φέρεται να είπε η 50χρονη Kim Stanworth όταν αντίκρισε την 79χρονη Patricia Sharples κάτω από τις ρόδες του οχήματός της.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε μεν στο νοσοκομείο, κατέληξε όμως πέντε μέρες αργότερα, ανήμερα Χριστουγέννων.

Η Stanworth δεν είχε μάλιστα δίπλωμα, αν και όλα αυτά δεν έπεισαν τον δικαστή να την τιμωρήσει παραδειγματικά, προκαλώντας γενική κατακραυγή στη Βρετανία.

H 50χρονη πωλήτρια καταστήματος παρέσυρε και σκότωσε τη συνταξιούχο σε πάρκινγκ του Κλίθερο, μιας κωμόπολης λίγο έξω από το Μάντσεστερ. Μετά βγήκε από το αμάξι της, είδε το θανατηφόρο δυστύχημα που είχε μόλις προκαλέσει και είπε: «Γιατί πέρασε από μπροστά μου; Αυτό θα με τελειώσει. Δεν είμαι σε καλή θέση».

shutterstock144074371

Η Stanworth είχε χάσει μάλιστα το δίπλωμά της το 2009, έπειτα από εξάμηνο αποκλεισμό για παλαιότερη υπόθεση τροχαίας παράβασης, και δεν είχε μπει στον κόπο να βγάλει καινούριο! Στο δικαστήριο δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες τόσο της πρόκλησης θανατηφόρου τροχαίου όσο και της παράνομης οδήγησης χωρίς νόμιμη άδεια.

Ο δικαστής την προσγείωσε ωστόσο στα μαλακά, ρίχνοντάς της μόλις έξι μήνες φυλακή, μια ποινή που δεν θα εκτίσει. Της απαγόρευσε ωστόσο να καθίσει στο βολάν για τους επόμενους 18 μήνες και να κάνει και 80 ώρες κοινωνικής εργασίας.

«Είναι από κάθε άποψη μια πολύ λυπητερή και τραγική υπόθεση», δήλωσε ο εντιμότατος Mark Brown, λέγοντας ωστόσο στην κατηγορουμένη: «Είναι ξεκάθαρο πως είσαι εξαιρετικά συντετριμμένη από αυτό που συνέβη στην κυρία Sharples και όλο αυτό άφησε σημάδι στη δική σου υγεία. Ελπίζω πως έμαθες ένα αληθινό μάθημα»…