Τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πως έχουν οι ανακριτές στη Γαλλία για τους δολοφόνους των τριών μαθητών και του καθηγητή τους στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ στην Τουλούζη.

Οι δολοφονίες τόσο στο εβραϊκό σχολείο όσο και των αλεξιπτωτιστών, λίγες ημέρες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή αποδίδονται σε πρώην στρατιώτη που είχε επαφές με τον χώρο των νεοναζί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le point» αναζητούνται τρεις στρατιώτες που θεωρούνται ύποπτοι για τις δολοφονίες. Οι στρατιώτες υπηρέτησαν το 2008 στο Αφγανιστάν ως αλεξιπτωτιστές και απολύθηκαν από το στρατό όταν κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε νεοναζιστική οργάνωση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κίνητρο ήταν η εκδίκηση. Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμα πως ο τρόπος που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα μαρτυρούν ότι ο δολοφόνος είχε εμπειρία από στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Νικολά Σαρκοζί έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο ασφαλείας κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων (plan Vigipirate), με τον δείκτη κινδύνου στο κόκκινο, στην περιοχή της Νότιας Γαλλίας, γύρω από την Τουλούζη.

Στη Γαλλία έχουν σταματήσει προσωρινά όλες οι προεκλογικές εκδηλώσεις και σήμερα το πρωί θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία σε ένδειξη πένθους .