Εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας, που προκαλούν επιτηδευμένα ταραχές στο Ιράν, «βλέπει» ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, την ώρα που συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

«Τις τελευταίες ημέρες, οι εχθροί του Ιράν χρησιμοποίησαν διαφορετικά μέσα περιλαμβανομένων μετρητών, όπλων, πολιτικής και ενός μηχανισμού αντικατασκοπείας για να προκαλέσουν ταραχές στην Ισλαμική Δημοκρατία», ανέφερε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ σε ανάρτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος ανέφερε ότι θα απευθυνθεί στο έθνος σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα «όταν έρθει η κατάλληλη ώρα».

Η Αστυνομία έχει συλλάβει περισσότερους από 450 διαδηλωτές στην Τεχεράνη τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής περιφερειακός κυβερνήτης. Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα και σε άλλες πόλεις του Ιράν, στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, όπως μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την περασμένη Πέμπτη (28/12) που ξέσπασαν οι ταραχές ανήλθε σε 22.

Στην ανάρτησή του ο Χαμενεΐ δεν κατονομάζει τους «εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας», αλλά ο Αλί Σαμχανί, ο γραμματέας του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη εξέγερση στο Ιράν.

«Οι Σαουδάραβες θα δεχτούν την αναπάντεχη απάντηση του Ιράν και γνωρίζουν πόσο σοβαρή μπορεί να είναι αυτή», είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen TV που εδρεύει στη Βηρυτό.