Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν σήμερα εντόπισαν τα πτώματα παιδιών έπειτα από αεροπορική επιδρομή της Συμμαχίας που προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης της χώρας και πως οι θάνατοι ενδεχομένως να συνδέονται με επιχείρηση κατά των ανταρτών στην περιοχή.

Η επιδρομή έγινε την περασμένη Τετάρτη στην ανατολική επαρχία Καπίσα και ακολούθησαν παρόμοιοι βομβαρδισμοί που κλιμάκωσαν την ένταση ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ καθώς ο αριθμός των αμάχων νεκρών αυξάνεται κάθε χρόνο την τελευταία 5ετία.

Τα παιδιά σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και επίγειες δυνάμεις επιτέθηκαν σε αντάρτες στην επαρχία Καπίσα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ISAF, της δύναμης υπό την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ που αριθμεί 130.000 στρατιώτες.
«Στο σημείο αυτό των εκτιμήσεών μας δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ούτε να αρνηθούμε, με υπευθυνότητα, σύνδεση μας με το περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση, ο θάνατος αθώων που δεν σχετίζονται με ένοπλες συγκρούσεις είναι τραγωδία», πρόσθεσε.

Η αφγανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με οκτώ νεκρά αγόρια, το ένα περίπου 18 χρονών και τα υπόλοιπα από έξι έως 14 ετών. Έγιναν στόχος βομβαρδισμού ενώ είχαν βγει με τα κοπάδια τους μέσα στο χιόνι και είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν.