Την ώρα που κάποιοι θεωρούν την προφορά των Αυστραλών ως την πιο σέξι του κόσμου, ο χαρακτηριστικός τρόπος ομιλίας των κατοίκων της απομακρυσμένης χώρας έχει πιθανότατα άλλη βάση.

Είναι αυτές οι χοντροκομμένες διαφοροποιήσεις της γλώσσας από αυτή που έφεραν στην αχανή χώρα οι βρετανοί πρόγονοι πριν από τουλάχιστον 200 χρόνια που τέθηκαν στο επιστημονικό στόχαστρο ενός αυστραλού καθηγητή, ο οποίος πιστεύει πως βρήκε γιατί μιλούν έτσι οι ντόπιοι.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βικτόρια, Dean Frenkel, έγραψε λοιπόν στο «The Age»: «Το κοκτέιλ του αυστραλιανού αλφαβήτου αναπτύχθηκε από το αλκοόλ. Οι πρόγονοί μας μεθούσαν τακτικά όλοι μαζί και από τις συχνές αλληλεπιδράσεις τους προσέθεσαν άθελά τους μια αλκοολική νότα στο εθνικό μοτίβο ομιλίας μας».

hoihgoi2

Ο καθηγητής εννοεί τα κομμένα σύμφωνα της αγγλικής των Αυστραλών, όπως κάτι «t», «l» και «s» που λείπουν συχνά από τις λέξεις, αλλά και τα φωνήεντα που μεταμορφώνονται οκνηρά σε άλλα (ειδικά κάτι «a» σε «e»). Οι Αυστραλοί κόβουν στα σίγουρα τις περισσότερες λέξεις όταν τις προφέρουν και ο ακαδημαϊκός πιστεύει πως το ποτό έχει να κάνει πολύ με αυτή την τεμπέλικη συνήθεια.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν φυσικά διαξιφισμούς εντός της γλωσσολογικής κοινότητας, με άλλους ακαδημαϊκούς να χαρακτηρίζουν τις αποκαλύψεις του «τελείως σκουπίδια»…