Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στη Γαλλία και την Ελβετία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Οι συλλήψεις έγιναν στο Παρίσι, τη νότια Γαλλία και την Ελβετία.

Από τους εννέα συλληφθέντες οι περισσότεροι είναι γνωστοί στις αρχές και πιάστηκαν στις περιοχές Μπους-ντι-Ρον, Αλπ-Μαριτίμ, Σεν-Σεν-Ντενί και Βαλ-ντε-Μαρν ενώ μια 23χρονη Κολομβιανή συνελήφθη στην Ελβετία. των συλληφθέντων στη Γαλλία είναι και ένας 27χρονος Ελβετός υπήκοος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε ομάδα συζήτησης στην πλατφόρμα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, την οποία χρησιμοποιούν συχνά οι τζιχαντιστές. Οι ίδιες πηγές είπαν, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εφημερίδας Le Parisien, ότι τα πρόσωπα αυτά αντάλλασσαν μηνύματα με «ανησυχητικό περιεχόμενο».

Η σύλληψη της Κολομβιανής στην Ελβετία έγινε, σύμφωνα με Ελβετούς εισαγγελείς, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται από τον Ιούνιο του 2016 και συνδέεται με πιθανή παράβαση του νόμου που απαγορεύει τη δράση της αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους και οργανώσεων που συνδέονται με αυτές. Διευκρίνισαν όμως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σχέδιο επικείμενης επίθεσης.

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή Αλπ-Μαριτίμ έγινε με εφόδους σε σπίτια.

(φωτογραφία αρχείου)