Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εθνοφρουράς χτες συνετρίβη ένα μικρό αεροπλάνο στην Αλάσκα ενώ ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρισκόταν ένας πρώην Αμερικανός γερουσιαστής και ένας πρώην επικεφαλής της NASA.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Άνκορατζ μάλλον εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, διευκρίνισε η εθνοφρουρά σε ανακοίνωσή της.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν ο πρώην ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Στίβενς και ο επικεφαλής της μονάδας της Βόρειας Αμερικής της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών EADS και πρώην επικεφαλής της NASA Σον Ο’ Κίφι. «Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν σκοτωθεί», δήλωσε πηγή από το Κογκρέσο.

Οι μισοί από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες ένας γιατρός έχει μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος, αν και τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονταν να το προσεγγίσουν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, πρόσθεσε η ίδια πηγή, που δε θέλησε να κατονομαστεί. Οι τοπικές αρχές δηλώνουν ότι υπάρχουν επιζώντες και ότι διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους ήταν εννέα ενώ πέντε από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Άλλη πηγή ανέφερε ότι οι επιβαίνοντες ήταν οκτώ και οι νεκροί είναι πέντε.