Ένας άστεγος άντρας εμφανίστηκε στο δικαστήριο ζητώντας από τον δικαστή να τον στείλει στη «στενή» ώστε να ξυπνήσει σε ένα ζεστό μέρος την επομένη που ήταν τα γενέθλιά του.

Ο 23χρονος Bradley Grimes, που πάσχει από αυτισμό και όγκο στον εγκέφαλο, μεγάλωσε σε ανάδοχες οικογένειες και ιδρύματα από τα εφτά του, αν και τους τελευταίους έξι μήνες ζει στους δρόμους του αγγλικού Μίντλεσμπρο.

Κι έτσι πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου της πόλης, με τις τρεις σακούλες που χωρούν όλα του τα υπάρχοντα, αλλά και την εκπρόσωπο των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης στο πλευρό του.

«Η δική του ιστορία είναι μια πολύ δυσάρεστη υπόθεση», είπε εκείνη, «δεν υπάρχει όμως εύκολη λύση. Τουλάχιστον στη φυλακή θα ξυπνήσει κάπου ζεστά στα γενέθλιά του και θα φάει κι ένα πιάτο φαΐ».

AP_17131627042284

Ο άστεγος είπε στον δικαστή πως έχει παραβιάσει τους όρους της αναστολής του, για δυο παλαιότερες ποινές για αντικοινωνική συμπεριφορά, κι έτσι έπρεπε να τον στείλει στη φυλακή. Η δικηγόρος που του όρισε ο νόμος, η Aisha Wadoodi, δήλωσε με τη σειρά της στο δικαστήριο πως «είναι άστεγος για την ώρα και μου ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία για την ενεργοποίηση της ποινής του. Ο μόνος λόγος που ζητά κάτι τέτοιο είναι γιατί έχει βρεθεί σε δεινή κατάσταση μη έχοντας σπίτι».

Ο δικαστής Simon Bourne-Arton σκέφτηκε πάντως λογικά: «Αν του ρίξω μια σύντομη ποινή, θα είναι έξω σύντομα, στην ίδια κατάσταση όπως και τώρα». Υποσχέθηκε πάντως πως θα παρακολουθεί στενά την υπόθεσή του και τη διαφαινόμενη ολιγωρία των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης.

Παρήγγειλε πάντως να περάσει πράγματι τη βραδιά στο κρατητήριο, ώστε να ξυπνήσει στα 24α του γενέθλια πίσω από τα κάγκελα, όπως ακριβώς το είχε ευχηθεί ο άστεγος…