Ο οίκος Julien’s Auctions δημοπρατεί ρούχα και αντικείμενα που κάποτε ανήκαν σε μερικά από τα πιο θρυλικά ονόματα του κινηματογράφου, της μουσικής και της μόδας και περιλαμβάνονται στην προσωπική συλλογή του Tommy Hilfiger.

Ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια της συλλογής είναι το τζιν που φορούσε η Μέριλιν Μονρόε στην ταινία «River of No Return»  το 1954 και αποτιμάται στα 40.000 δολάρια.

Στο γουέστερν η Μέριλιν Μονρόε υποδύθηκε την τραγουδίστρια σε σαλούν Kay Weston, η οποία γνώρισε τον πρώην καταζητούμενο Matt Calder (Ρόμπερτ Μίτσαμ) και τον 10χρονο γιο του. Οι τρεις τους ξεκίνησαν μία περιπέτεια καταδίωξης στην Άγρια Δύση και για τον λόγο αυτό η Μονρόε επέλεξε να φορά τζιν.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας είχε στην κατοχή του τρία τζιν της Μονρόε, δύο από τα οποία χάρισε στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς και στη Ναόμι Κάμπελ.

Στη δημοπρασία πωλείται επίσης για 100.000 δολάρια μία μοναδική μεταξοτυπία του Άντι Γουόρχολ με τη Λίζα Μινέλι.

Ένα άλλο κομμάτι της συλλογής είναι το δερμάτινο γιλέκο που φορούσε ο Μικ Τζάκερ στην περιοδεία Steel Wheels. Η τιμή του κυμαίνεται στα 2.000 – 4.000 δολάρια.

Ένα ζευγάρι μπότες πλατφόρμες του κιθαρίστα των Kiss, Έις Φρίλι αναμένεται να πωληθούν 600 -800 δολάρια μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, στη συλλογή περιλαμβάνονται τέσσερα ταρώ prints υπογεγραμμένα από τον Ντέιβιντ Μπόουι που εκτιμάται ότι θα πωληθούν έναντι 7.000 δολαρίων.

Μεταξύ άλλων θα δημοπρατηθούν και vintage φορέματα διάσημων σχεδιαστών, La Mendola, Lanvin, Louis Féraud, Oscar De La Renta που ανήκουν στη σύζυγο του Hilfiger, Ντι Οκλέπο.

«Ο Tommy Hilfiger διέσχισε τους κόσμους της μόδας, της μουσικής, της τέχνης και της ψυχαγωγίας, όσο κανένας άλλος σχεδιαστής στον κόσμο. Η συλλογή από ιδιαίτερα και εξαιρετικά προσωπικά κομμάτια αντικατοπτρίζει το κλασικό αμερικανικό στυλ και πνεύμα που ο κόσμος λάτρεψε στο διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα» τόνισε ο πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Ντάρεν Τζούλιεν.

Ένα μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί στο Autism Speaks Foundation, οργάνωση που βοηθά τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2017 στη Julien’s Pop up gallery, στο Λος Άντζελες και live μέσω της ιστοσελίδας του οίκου Juliens’ Auctions.