Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασαν σήμερα από το Αμάν την ελπίδα τους για τη συνέχιση των συναντήσεων ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς στο πλαίσιο των ειρηνευτικών προσπαθειών, ανακοίνωσε το παλάτι.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι συναντήσεις στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αποτελούν «μία βάση για νέες συναντήσεις προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν την επανάληψη των απευθείας διαπραγματεύσεων στη βάση των δύο κρατών».

«Αυτή η απόφαση θα είναι το επίκεντρο της επόμενης συνάντησης στις ΗΠΑ με τον Αμερικανό πρόεδρο» Μπαράκ Ομπάμα, σημείωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμπάς εξέφρασε «την ελπίδα του ότι οι νέες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν» πριν από τις 26 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έχει ορίσει το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή στα δύο μέρη για να παρουσιάσουν τις λεπτομερείς προτάσεις τους με σκοπό την ειρήνη.

Στο μεταξύ, ο βασιλιάς Αμπντάλα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις 17 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, για να συζητήσουν για την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.