Ο Reuben Blake πήγε φέτος στο δημοτικό και σε πέντε χρόνια στο ίδιο σχολείο θα πηγαίνει και η… δίδυμη αδερφή του!

Αν έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε αν αυτά που διαβάζετε είναι αληθινά και δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, σας ενημερώνουμε ότι τα μάτια σας δεν σας «γελούν»!

Η σύλληψη των δύο εμβρύων έγινε την ίδια εποχή, αλλά τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν με διαφορά πέντε χρόνων!

Ο Simon Blake, 45 ετών και η 38χρονη σύζυγός του Jody προσπαθούσαν επί πολλά χρόνια να αποκτήσουν παιδιά αλλά δεν τα κατάφερναν. Έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσουν θεραπεία και να ακολουθήσουν την οδό της εξωσωματικής γονιμοποίησης το 2005.

Τότε «δημιουργήθηκαν» πέντε έμβρυα και δύο από αυτά τοποθετήθηκαν στη μήτρα της Jody. Από την κύηση αυτή γεννήθηκε τελικά ο Reuben στις 9 Δεκεμβρίου του 2006.

Τα υπόλοιπα τρία έμβρυα καταψύχθηκαν μέχρι που το ζευγάρι από το Cheltenham του Gloucestershire αποφάσισε να προσπαθήσει να αποκτήσει ένα ακόμη παιδί τον περασμένο χρόνο.

Δύο έμβρυα δεν κατάφεραν να επιζήσουν της διαδικασίας «απόψυξης» και έτσι οι γιατροί εμφύτευσαν ένα μόνο στη μήτρα της 38χρονης μητέρας.

«Σταθήκαμε πολύ τυχεροί στην αρχή. Ο ερχομός του Reuben μας έφερε μεγάλη χαρά. Μετά από λίγο καιρό θέλαμε να μεγαλώσουμε κι άλλο την οικογένειά μας. Οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος μας. Δεν υπάρχουν αξιόπιστες στατιστικές καθώς αυτό που κάναμε δεν γίνεται πολύ συχνά, αλλά γνωρίζαμε ότι έπρεπε να το δοκιμάσουμε. Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς ότι μπορεί να προκύψει “ζωή” από ένα κατεψυγμένο υλικό μετά από τόσο καιρό» είπε ο πατέρας.

Η Floren γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2011 δύο εβδομάδες μετά από την ημερομηνία που αναμενόταν και… πέντε χρόνια μετά τη γέννηση του δίδυμου αδερφού της!

«Όταν ο κόσμος κοιτάει τα παιδιά μας μου είναι δύσκολο να αντισταθώ και τους λέω ότι είναι δίδυμοι. Τότε με κοιτάνε έκπληκτοι και σαστισμένοι» προσθέτει ο ίδιος.