Την απογοήτευσή του για τη σημερινή του συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.

«Επαναλάβαμε εαυτούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόφιας μετά τη συνάντηση. Πρόσθεσε ότι οι διαφορές παραμένουν και είναι φυσιολογικό να γίνεται έκκληση από τα Ηνωμένα Έθνη οι δύο πλευρές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα.

Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι εναπόκειται στην άλλη πλευρά, «όχι να βάλει νερό στο κρασί της» αλλά να επανέλθει σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Δεν μπορεί, όπως είπε, η τουρκοκυπριακή πλευρά να αναθεωρεί πράγματα που έχουν συμφωνηθεί και στη συνέχεια να αναζητούμε συμβιβασμό πάνω στη μετακίνησή της.

Επίσης, επιβεβαίωσε τη δήλωσή του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πως δεν υπάρχει νόημα να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο τέλος του μηνός, εάν δεν σημειωθεί πρόοδος στο Κυπριακό στις επόμενες συναντήσεις με τον Ντερβίς Έρογλου. Τη θέση αυτή, όπως είπε, την επανέλαβε σήμερα ενώπιον του κ. Έρογλου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Χριστόφιας, έκανε σαφές ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά, εφόσον υπάρξει πρόσκληση για τη συνάντηση από τον Μπαν Γκι-Μουν.

Ασφαλώς, τόνισε, και θα πάμε στη συνάντηση για να διατυπώσουμε τις θέσεις μας και να εκφράσουμε και εκεί την καλή μας βούληση για λύση του Κυπριακού.