Σουλτς: Η ΕΕ πρέπει να διακόψει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία

Στα ύψη η αντιπαράθεση με την Μέρκελ στο debate


ΚΟΣΜΟΣ
22:35
03/09/2017
Σουλτς: Η ΕΕ πρέπει να διακόψει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία
3
loading

Ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς δήλωσε στη διάρκεια του αποψινού τηλεοπτικού ντιμπέιτ με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ πως, αν εκλεγεί ηγέτης της πιο πολυάνθρωπης χώρας της Ευρώπης, θα σταματήσει την προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όταν γίνω καγκελάριος, θα ακυρώσω ... τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Σουλτς κατά την τηλεμαχία.

«Κανένας γερμανός πολίτης δεν μπορεί να ταξιδεύει πλέον με ασφάλεια στην Τουρκία», τόνισε ο Σουλτς, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τους περασμένους μήνες τέθηκαν υπό κράτηση στην Τουρκία 12 γερμανοί πολίτες με πολιτικές κατηγορίες.

«Όποιος κι αν είναι ο επόμενος καγκελάριος έχει τη αποστολή να πει στην Τουρκία για να προστατεύσει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας: όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν παραβιαστεί και γι' αυτό αυτή η χώρα δεν μπορεί πλέον να γίνει μέλος της ΕΕ», δήλωσε ο Σουλτς.

Η Μέρκελ επανέλαβε την καθιερωμένη θέση της ότι είναι υπέρ της διακοπής των περαιτέρω συνομιλιών με την Άγκυρα για τη συμμετοχή της στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ. Όμως προειδοποίησε πως οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία δεν πρέπει να διακοπούν αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας πως ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά.

«Είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ», δήλωσε η Μέρκελ κατά το αποψινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον κεντροαριστερό υποψήφιο για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς αφού ο Σουλτς είπε ότι, αν εκλεγεί καγκελάριος, θα διακόψει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία.

«Πέραν αυτού, θα μιλήσω στους συναδέλφους μου για να δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση πάνω σ' αυτό ώστε να μπορέσουμε να τερματίσουμε αυτές τις ενταξιακές συνομιλίες», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Τα σχόλια πιθανολογείται ότι θα επιδεινώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς η Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Βερολίνο θα πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικό τρόπο στη σύλληψη άλλων δύο Γερμανών στην Τουρκία με πολιτικές κατηγορίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Τηλεθεατής

  Η καγκελάριος ανέφερε σήμερα ότι ''είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ'' αλλά προειδοποίησε πως ''οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία δεν πρέπει να διακοπούν αυτή τη στιγμή'' , προσθέτοντας πως'' ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά. Ακατανόητο πισωγύρισμα που δίνει ανάσες και τρέφει το Τουρκικό καθεστώς.
  Από την άλλη ο Μάρτιν Σούλτς δήλωσε ξεκάθαρα ότι ''όταν γίνω καγκελάριος, θα ακυρώσω τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ''.
  Όπως βλέπουμε εντέλει και οι δύο συμφωνούν για την μη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ . Τι γίνεται όμως με τα τσιράκια της Άγκυρας, την ΠΓΔΜ (που ευχαριστεί δημοσίως την Τουρκία για την δωρεά θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων και την Αλβανία που έχει παραχωρήσει στην Αδριατική ναυτική βάση στην Τουρκία .

  1. avatar Stateless

   @τηλεθεατης
   Μη φοβάσαι, γιατί οι Αλβανία με τη ΠΓΔΜ θα σκοτωθούν μεταξύ τους. Πιο μεγάλοι εχθροί δεν γίνεται.

 2. avatar Barbabilios

  Καλά, δεν ρωτούσαν εμάς τόσα χρόνια να τους δώσουμε την λύση!
  Αν κ μας έχω ικανούς να ψηφίσουμε υπέρ του να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει