Για ανυπόστατες φήμες σχετικά με την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό στο Πακιστάν κάνει λόγο ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων της χώρας.

Ανακοίνωση του στρατού που επικαλείται δηλώσεις του στρατηγού Άσφακ Καγιάνι αναφέρει πως οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την δημοκρατία στο Πακιστάν, μετά την δημοσίευση ενός μνημονίου που κατηγορούσε ανώτερους αξιωματικούς πως σχεδίαζαν πραξικόπημα και αύξησε τις εντάσεις στη χώρα.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ιφτικάρ Μουχάμαντ Τσάουντρι, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει φόβος για πραξικόπημα.

Χθες ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι είχε αποκηρύξει τις συνωμοσίες με στόχο την πτώση της κυβέρνησής του, αναφερόμενος στο μνημόνιο που ζητούσε βοήθεια ώστε να αποτραπεί ένα σχεδιαζόμενο πραξικόπημα του πακιστανικού στρατού από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.