Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την έλευση της νέας χρονιάς. Το 2011 σημαδεύτηκε από σημαντικά γεγονότα τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ο σεισμός της Ιαπωνίας και ο πυρηνικός όλεθρος της Φουκουσίμα, η Αραβική Άνοιξη και οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στις ευρωπαϊκές πλατείες, ήταν ορισμένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που απασχόλησαν τα ΜΜΕ.

Τα θέματα αυτά και η προβολή του από τα Μέσα, συνοδευόταν απαραίτητα είτε με φωτογραφίες είτε με βίντεο, όπως συνήθως συμβαίνει άλλωστε με σημαντικά γεγονότα.

Ο κανόνας αυτός ωστόσο δεν ίσχυσε για ένα μείζον θέμα που απασχόλησε την κοινή γνώμη στα αρχές του Μαΐου και δεν ήταν άλλο από τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αν και οι περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που οι αμερικάνοι πράκτορες εντόπισαν το καταφύγιο του αλλά και τα όσα συνέβησαν εκεί, έγιναν γνωστές, καμία φωτογραφία με το άψυχο σώμα του γνωστού τρομοκράτη δε δημοσιοποιήθηκε.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του γεγονότος, δημοσιεύτηκαν ορισμένες φωτογραφίες που στη συνέχεια απερρίφθησαν ως παραποιημένες.

Μάλιστα, δεν θα ήταν αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι αν ποτέ είχε κοινοποιηθεί μια τέτοια εικόνα, θα μπορούσε να λάβει τον τίτλο «Φωτογραφία της Χρονιάς».