Την αποστολή νέου φορτίου ανθρωπιστικής βοήθειας τη Λιβύη προς τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο αιγυπτιακός Ερυθρός Σταυρός. Το 1.000 τόνων φορτίο πρόκειται να μεταφερθεί με φορτηγά μέσω του αιγυπτιακού λιμανιού αλ Αρίς.

Ήδη από χθες έχει ξεκινήσει η πρώτη αυτοκινητοπομπή για το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, μεταφέροντας ιατρικό υλικό, φάρμακα, γάλα, μεταλλικό νερό, αλλά και ρούχα, χαλιά για τα τεμένη και σχολικές τσάντες με σχολικά εφόδια καθώς και μια ιατρική ομάδα. Τον προηγούμενο μήνα, η Λιβύη, είχε αποστείλει φορτίο 2.000 τόνων.

Θέμα της συνεδρίασης των μελών του κινήματος «Ένα καράβι για τη Γάζα», στην Στοκχόλμη, ήταν η αποστολή νέου και μεγαλύτερου «Στολίσκου της Ελευθερίας» πριν το τέλος του χρόνου.

«Θα πάμε πριν από το τέλος της χρονιάς και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι ο στολίσκος θα είναι μεγαλύτερος, θα περιλαμβάνει περισσότερα και μεγαλύτερα πλοία, δεν θα δεχθούμε ούτε να μας ελέγξουν, ούτε να μας επιθεωρήσουν οι Ισραηλινοί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του σουηδικού παραρτήματος του φιλοπαλαιστινιακού κινήματος.