Ολοσχερώς καταστράφηκε προσφυγικός καταυλισμός με 1.500 φιλοξενούμενους, στη Γαλλία, από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, σύμφωνα με αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ Αφγανών και Κούρδων.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το BBC, όταν η φωτιά εξαπλώθηκε στα προσφυγικά καταλύματα στον καταυλισμό Grande-Synthe, κοντά στο λιμάνι της Δουνκέρκης.

Τον περασμένο μήνα είχε προαναγγελθεί η διάλυση του καταυλισμού λόγω ταραχών. Οι ακτές του γαλλικού βορρά αποτελούν «μαγνήτη» για μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Βρετανία.

«Δεν έχει μείνει τίποτα παρά στάχτη» δήλωσε ο περιφερειάρχης της περιοχής Michel Lalande. «Είναι αδύνατο να ξαναστηθούν τα καταλύματα όπως ήταν».

Μετά τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και διαλύθηκε ο καταυλισμός της «ζούγκλας» του Καλέ, ο πληθυσμός του Grande-Synthe συνεχώς αυξανόταν.

Καταγράφηκαν πολλά περιστατικά βίας ενώ έξι άνθρωποι έφεραν τραύματα από μαχαίρι μετά το ξέσπασμα του καβγά που προκάλεσε τη φωτιά.

Τον Νοέμβριο χρειάστηκε και η παρέμβαση της αστυνομίας όταν πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε καβγά κι ακόμα ένας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.

AP_17101061529767 AP_17101061513456 AP_17101061508641