Ένας ανώτερος ιρανός αξιωματούχος προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι μία στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν θα μπορούσε να απειλήσει την ίδια του την ύπαρξη.

«Αν το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) επιτρέψει στον εαυτό του αυτό το λάθος, θα ανακύψει θέμα ύπαρξής του, όχι θέμα νομιμότητας, αλλά θέμα ύπαρξης», υπογράμμισε ο Αλί Μπακερί αναπληρωτής γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα.

Οι δηλώσεις του Μπακερί σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ο οποίος δήλωσε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων θα αντιμετωπιστεί με «σιδηρά γροθιά».

Ο Μπακερί πρόσθεσε ότι το Ιράν δεν πιστεύει ότι το Ισραήλ θα εξαπολύσει μία επίθεση εναντίον του επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ «βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από την ίδρυσή του (…) από πολιτική, οικονομική και κοινωνική άποψη και από άποψη ασφάλειας».

Υπογράμμισε άλλωστε «ότι οι λαοί αυτών των χωρών (της Μέσης Ανατολής) θέλουν να διώξουν το Ισραήλ από την περιοχή. Οπότε το σιωνιστικό καθεστώς έχει πολλά αδύναμα σημεία».