Ο γιος του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ και επικεφαλής της News International, Τζέιμς Μέρντοκ, αρνήθηκε σήμερα ότι γνώριζε το εύρος της πρακτικής των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων προσωπικοτήτων που ακολουθούνταν στην αγγλική εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World, επισημαίνοντας ότι δύο πρώην στελέχη της εφημερίδας παραπλάνησαν την κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνούσε το σκάνδαλο.

«Πιστεύω ότι δόθηκαν σε αυτή την επιτροπή στοιχεία από ανθρώπους που είτε δεν είχαν πλήρη γνώση των δεδομένων, ή, απ’ ό,τι κατάλαβα αργότερα για… οικονομικούς λόγους», δήλωσε ο Τζέιμς Μέρντοκ στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον Πολιτισμό, τα Μέσα Ενημέρωσης και τον Αθλητισμό, όπου κατέθετε για δεύτερη φορά.

Ο Μέρντοκ αναφερόταν στον συντάκτη της News of the World Κόλιν Μάιλερ και τον επικεφαλής του νομικού τμήματος Τομ Κρόνι, που είχαν δηλώσει ότι ο Τζέιμς Μέρντοκ γνώριζε ήδη από το 2008 ότι η πρακτική των τηλεφωνικών υποκλοπών δεν περιοριζόταν σε έναν συντάκτη της εφημερίδας.

«Προφανώς τα στοιχεία που σας έδωσαν σχετικά με το τι γνώριζα, πιστεύω ότι ήταν αντιφατικά και δεν ήταν σωστά και τα αμφισβητώ έντονα» πρόσθεσε ο Μέρντοκ.

Ο βουλευτής Τομ Γουότσον, μέλος της επιτροπής, απάντησε: «Κύριε Μέρντοκ, είστε ο πρώτος αρχηγός της μαφίας που δεν γνωρίζει ότι διοικεί μία εγκληματική οργάνωση».

Η News of the World έκλεισε τον Ιούλιο όταν έγινε γνωστό ότι η εφημερίδα υπέκλεπτε μηνύματα από τον τηλεφωνητή ενός δολοφονημένου κοριτσιού.