Ο άνθρωπος που «έδωσε» τον Μπιν Λάντεν στη φυλακή και η οικογένειά του χωρίς χαρτιά

Ο γιατρός από το Πακιστάν είχε βοήθησε τις ΗΠΑ στον εντοπισμό του αρχηγού της Αλ Κάιντα


ΚΟΣΜΟΣ
19:54
01/02/2017
Ο άνθρωπος που «έδωσε» τον Μπιν Λάντεν στη φυλακή και η οικογένειά του χωρίς χαρτιά
1
loading

Οι πακιστανικές αρχές αρνούνται να ανανεώσουν τις ταυτότητες των συγγενών του Σαχίλ Αφρίντι, του γιατρού που βοήθησε την Ουάσινγκτον να εντοπίσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και παραμένει στη φυλακή εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον δικηγόρο του.

Ο γιατρός Αφρίντι είχε οργανώσει μια ψεύτικη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας C ως προκάλυμμα για να επιβεβαιώσει την παρουσία του Μπιν Λάντεν στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν. Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου 2011 από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις μέσα στο σπίτι όπου ζούσε με την οικογένειά του στην πόλη αυτή.

Λίγες ημέρες μετά την επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων ο γιατρός συνελήφθη από τις πακιστανικές αρχές. Δικάστηκε κατηγορούμενος ότι διατηρούσε δεσμούς με εξτρεμιστές και καταδικάστηκε αρχικά σε κάθειρξη 33 ετών. Η ποινή του κατόπιν μειώθηκε στα 23 χρόνια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Καμάρ Ναντίμ, οι αρχές αρνούνται να ανανεώσουν την ταυτότητα της συζύγου του Αφρίντι, που έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο. Επικαλούνται ως λόγο το γεγονός ότι και η ταυτότητα του γιατρού δεν ισχύει πλέον από το 2014. Χωρίς ταυτότητα παραμένουν και τα δύο παιδιά του ζεύγους.

«Γιατί τιμωρούν όλη την οικογένεια; Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, είναι βαρβαρότητα», σχολίασε ο Ναντίμ που σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το υπουργείο Εσωτερικών του Πακιστάν δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λαϊκή παροιμία…

    Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει