Συνεχίζονται οι πολιτικές ζυμώσεις στην Ιταλία μετά την διαγραφή του Προέδρου της Βουλής Τζανφράνκο Φίνι, με εντολή του «Καβαλιέρε», από το κεντροδεξιό κόμμα «Λαός της Ελευθερία».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει την πορεία της, παρά την οριακή, πλέον, πλειοψηφία που διαθέτει στο κοινοβούλιο.

Ο ηγέτης της Λέγκα Ουμπέρτο Μπόσσι, από την μεριά του, τάσσεται, επίσης κατά της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, διότι «κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την πραγματική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα, την εφαρμογή του ομοσπονδιακού συστήματος».

Πριν ακόμη, όμως, από τις θερινές διακοπές του κοινοβουλίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει, πιθανότατα, ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο.

Αργά σήμερα το απόγευμα, θα πρέπει να αποφασισθεί αν η Βουλή της Ρώμης, θα εξετάσει, μέχρι το Σάββατο, την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, κατά του υφυπουργού δικαιοσύνης Τζάκομο Καλιέντο.

Όλα θα εξαρτηθούν από την στάση του Φίνι και των τριάντα τριών βουλευτών που τον στηρίζουν: Αν υπερψηφίσουν μαζικά την πρόταση μομφής, τότε η συμπολίτευση μπορεί να μειοψηφήσει, ο Καλιέντο να αναγκασθεί σε παραίτηση και ο «Καβαλιέρε» να πρέπει να ακολουθήσει τον μονόδρομο των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα, όμως, πληροφορίες, οι βουλευτές της «ομάδας Φίνι» δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποια στάση θα τηρήσουν και θεωρείται πιθανό ότι μπορεί να μην υπάρξει μια συμπαγής γραμμή.