Αναστάτωση στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για τις δηλώσεις Τραμπ

«Λυπηρό να δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στον Πούτιν και τον Ασάνζ παρά σε αμερικανούς πράκτορες»


ΚΟΣΜΟΣ
12:06
05/01/2017
Αναστάτωση στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για τις δηλώσεις Τραμπ
2
loading

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξαιτίας των αναρτήσεων του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Τwitter αλλά και τη δημόσια αμφισβήτηση την οποία εκφράζει για το έργο τους.

«Κανένας δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση με το νέο αφεντικό. Ωστόσο οδηγούμαστε σε αυτή τη νέα εποχή η οποία είναι επιθετική», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό όταν πολιτικοί δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και στον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, παρά στους αμερικανούς πράκτορες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους καθημερινά προκειμένου να εξασφαλίσουν μία αντικειμενική ανάλυση των πληροφοριών».

Πρόκειται ουσιαστικά για μιαν απάντηση σε χθεσινή ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter, με την οποία αναφέρθηκε σε δήλωση του Ασάνζ ότι δεν υπέκλεψε τα e-mails του Δημοκρατικού Κόμματος από τους Ρώσους, οι οποίοι επίσης απορρίπτουν τις καταγγελίες για εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τονίζουν ότι υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των δημοσίων (επιθετικών) τοποθετήσεων που κάνει ο Τραμπ για τη δράση και λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών και της συμπεριφοράς του πίσω από τις κάμερες όταν λαμβάνει από τις μυστικές υπηρεσίες τις απόρρητες ενημερώσεις.

Τα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν γνώση των ενημερώσεων αυτών δηλώνουν ότι η συμπεριφορά του Τραμπ κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διεξαγωγής των ενημερώσεων είναι επαγγελματική και ευγενική, ενώ επιδεικνύει σεβασμό. Σε γενικές γραμμές ακούει προσεκτικά και δεν παρεμβαίνει στη διάρκεια των ενημερώσεων, ενώ άλλες φορές κάνει ερωτήσεις κι αμφισβητεί αυτά που ακούει, συμπλήρωσε άλλος αξιωματούχος.

Υψηλόβαθμη πηγή της ομάδας μεταβίβασης της εξουσίας δήλωσε ότι ο Τραμπ στη διάρκεια των απόρρητων ενημερώσεων κάνει ερωτήσεις προσθέτοντας: «Οι ερωτήσεις είναι καλές».

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν αμφισβητεί τα στοιχεία που του παρουσιάζονται, αλλά όντως αμφισβητεί τα συμπεράσματα που εξάγονται από τις πληροφορίες που συγκροτούν τις ενημερώσεις.

Οι θέσεις Τραμπ διχάζουν και τους Ρεπουμπλικάνους

Οι θέσεις που εκφράζει ο Ντόναλντ Τραμπ διχάζουν και τους ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Αρκετά από τα στελέχη είναι έτοιμα να του επιτεθούν για το σκεπτικισμό που εκφράζει σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις υποκλοπές e-mail κατά του Δημοκρατικού Κόμματος και στελεχών του. Άλλα στελέχη συνιστούν μία πιο προσεχτική διαχείριση στην υπόθεση αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post».

Οι διαφωνίες που έχουν προκύψει εξαιτίας των διαφορετικών θέσεων κι απόψεων για το θέμα αυτό ενδέχεται να οξυνθούν καθώς το Κογκρέσο αρχίζει να διερευνά τις καταγγελίες της CIA αναφορικά με τη ρωσική εμπλοκή υπέρ του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Επικριτές του Βλαντίμιρ Πούτιν στις ΗΠΑ, όπως οι Γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ, επιδιώκουν τον καταλογισμό ευθυνών στη Ρωσία αναφορικά με τις καταγγελίες εμπλοκής της στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές, βρίσκουν εμπόδιο στη στάση άλλων γερουσιαστών που προτιμούν να περιμένουν προκειμένου να λάβουν γνώση για τις αποδείξεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Άλλα στελέχη συνιστούν στάση αναμονής μέχρι την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar criskalts

    Σαν πολύ να τα χώνει στο πανίσχυρο σύστημα.
    Δε βλέπω για πολύ το κεφάλι του πάνω στους ώμους του.

  2. avatar giannis14

    Τον κόβω να επισκέπτεται το Texas σε ανοιχτή Cadillac ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει