Τις τελευταίες ώρες του αδελφού της και τα αινιγματικά του λόγια πριν αφήσει την τελευταία του πνοή περιγράφει η αδελφή του συνιδρυτή της Apple Steve Jobs. «Κοίταξε τη γυναίκα του και τα παιδιά του και στη συνέχεια πίσω τους, στο βάθος…», είπε η Mona Simpson, «και μετά είπε “oh wow, oh wow, oh wow”»…

«Πριν μας αφήσει κοίταξε την αδελφή του την Patty, μετά, για πολλή ώρα, τα παιδιά του και στη συνέχεια τη σύντροφό του Laurene, και μετά πίσω τους, στο βάθος, και είπε τις τελευταίες του λέξεις», αφηγήθηκε η Simpson.

Όπως περιέγραψε, στις τελευταίες του στιγμές έμοιαζε σαν να ανέβαινε έναν δρόμο ανηφορικό, να σκαρφάλωνε. «Η ανάσα του έδειχνε ένα επίπονο ταξίδι, ένα απότομο μονοπάτι», είπε.

Η γυναίκα του ήταν δίπλα του και κάποιες φορές αναπήδησε καθώς η παύση ανάμεσα στις ανάσες του ήταν μεγάλη. «Κοιτούσαμε η μία την άλλη και μετά έπαιρνε άλλη μία αναπνοή κι όλα ξανάρχιζαν», περιγράφει η Simpson.

Η αδελφή του Steve Jobs θυμάται επίσης πώς την κάλεσε την ημέρα πριν πεθάνει και της είπε να βιαστεί να φτάσει στο Palo Alto και της είπε: «λυπάμαι, λυπάμαι ειλικρινά που σας αφήνω».

Όταν έφτασε, ο Steve Jobs και η Laurene λέγαν αστεία μεταξύ τους σαν σύντροφοι που έχουν περάσει μαζί όλη τους τη ζωή. Ο Steve κοιτούσε τα παιδιά του στα μάτια, σαν να μην μπορούσε να «ξεκολλήσει» το βλέμμα του.

«Έως τις δύο η γυναίκα του τον σήκωνε, μιλούσε με τους φίλους του από την Apple. Μετά από λίγο ήταν προφανές πως αυτό δεν θα συνεχιζόταν», λέει η Simpson. «η ανάσα του άλλαξε, έγινε τραχιά, τον ένιωθα να μετρά τα βήματά του και πάλι».

Ο Jobs τα κατάφερε όλη τη νύχτα έχοντας τη γυναίκα και την αδελφή του στο πλάι του…