Τα σχέδια για τις εορταστικές εκδηλώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο θα υλοποιηθούν, αλλά θα επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με την αστυνομία.

Ήδη οι Αρχές θα ανεγείρουν φράγματα μετά τη χθεσινή επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ παραμένει η σύγχυση στο Βερολίνο σχετικά με τον δράστη της χθεσινής επίθεσης. Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε μέσω Twitter εξαιρετικά ανήσυχη επειδή ο συλληφθείς για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη.

Η αστυνομία συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ ο επικεφαλής του Σώματος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν ο συλληφθείς είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στην κατάμεστη αγορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η οποία επικαλείται ανώτερες πηγές ασφαλείας, η γερμανική αστυνομία εκτιμά ότι ο Πακιστανός που συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση δεν είναι ο δράστης.

«Συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. «Κι ως εκ τούτου, (έχουμε) μία νέα κατάσταση. Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη την ίδια πηγή.