Αντιδράσεις προκάλεσε μια παράσταση καλλιτεχνικού πατινάζ με θέμα το Ολοκαύτωμα, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο ρωσικού ριάλιτι σόου.

Η παράσταση ήταν βασισμένη στην ιταλική ταινία του 1997 «Η Ζωή Είναι Ωραία», που αφηγείται την ιστορία ενός εβραίου πατέρα που προσπαθεί να αποκρύψει από τον γιο του τη φρίκη του Ολοκαυτώματος με χιούμορ και παιχνίδια που σκαρώνει.

Ο Andrei Burkovsky χόρεψε στον πάγο μαζί με την Tatiana Navka, σύζυγο του εκπρόσωπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. Και οι δύο φορούσαν πιτζάμες με ρίγες και τα χαρακτηριστικά κίτρινα αστέρια που υποχρεώνονταν από τους Ναζί να έχουν πάνω τους οι Εβραίοι.

Στο τέλος της παράστασης, ο Burkovsky ακούγεται να πυροβολείται, ενώ η Navka μένει μόνη.

Η παράσταση των δύο χορευτών δόθηκε στο πλαίσιο προγράμματος καλλιτεχνικού πατινάζ με διάσημους στη ρωσική τηλεόραση, με τίτλο «Ice Age», στο πνεύμα του δικού μας «Dancing with the Stars».

fdsfsd

Ωστόσο, το πρόγραμμα έφερε αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, όπως μεταδίδει το CNN. Το Συμβούλιο Ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων της Αυστραλίας έκανε λόγο για μια πράξη «απίστευτα ανούσια».

«Είναι απίστευτη η έλλειψη σκέψης που θα έπρεπε να προηγηθεί πριν ληφθεί αυτή η απόφαση. Για καιρό αφότου ξεχαστούν σαν αθλητές του πατινάζ θα τους θυμόμαστε σαν ανθρώπους που έφτασαν σε τέτοια άβυσσο για λίγη δημοσιότητα», δήλωσε ο Jeremy Jones, διευθυντής του Συμβουλίου.

Η συγκεκριμένη παράσταση έγινε δεκτή με αρνητικά σχόλια και στα κοινωνικά δίκτυα, με εκατοντάδες χρήστες του Twitter να αναφέρονται στο σοκ και τον τρόμο με το θέμα που οι δύο χορευτές επέλεξαν.