Δεκατρείς άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση μετά την κατάρρευση μιας πλατφόρμας σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην επαρχία Τζιανγκσί της ανατολικής Κίνας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 74 άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Μια μεταλλική πλατφόρμα που είχε τοποθετηθεί σε έναν υπό κατασκευή πύργο ψύξης στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Φενγκτσένγκ της επαρχίας Τζιανγκσί κατέρρευσε χθες Πέμπτη το πρωί παρασύροντας στον θάνατο 74 ανθρώπους. Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν επίσης δύο ακόμη άνθρωποι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μεταξύ των 69 νεκρών που έχουν αναγνωριστεί ο πιο νέος ήταν 23 ετών και ο μεγαλύτερος 53 ετών.

Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Λι Γιχουάνγκ και ακόμη δύο αξιωματούχοι υποκλίθηκαν χθες το βράδυ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση σε ένδειξη σεβασμού για τους νεκρούς, δηλώνοντας «πολύ θλιμμένοι» από το δυστύχημα και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους.

«Όλοι όσοι βρίσκονταν πάνω στην πλατφόρμα έπεσαν και καταπλακώθηκαν από κομμάτια χάλυβα και άλλα υλικά», δήλωσε ο Ουάνγκ Γιαοσένγκ, ένας από τους επιζώντες μιλώντας στην εφημερίδα Beijing News.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί κατήγγειλαν σήμερα τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων, σε μια χώρα όπου οι κανόνες ασφαλείας συχνά δεν εφαρμόζονται πιστά.

«Τόσοι εργάτες ήταν στο εργοτάξιο. Όμως πού ήταν οι επικεφαλής, και κυρίως αυτοί που ήταν αρμόδιοι για την ασφάλεια; Σε τέτοιες συνθήκες ένα δυστύχημα ήταν αναπόφευκτο», εκτίμησε ο Σίνα Ουέιμπο.

«Ελπίζω όσοι φέρουν ευθύνες να τιμωρηθούν βαριά», έγραψε ένας άλλος χρήστης.