Αμετανόητος στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ενάντια στο ναρκεμπόριο, με κάθε κόστος. Μπορεί να κατηγορείται για ακραίες μεθόδους αλλά ο ίδιος ισχυρίζεται πως «η προμήθεια ναρκωτικών από τις Φιλιππίνες προς την Αμερική έχει μειωθεί δραματικά». Ενώ δεν παρέλειψε να «στολίσει» τις ΗΠΑ. «Μπορείτε να πάτε στον διάβολο, είστε όλοι σκ…. Κοιτάτε τους Φιλιππινέζους σαν σκυλιά. Είστε καθίκια που παραβιάζουν την αξιοπρέπεια μας».

Όπως μεταδίδει το Reuters, από τα πυρά του προέδρου δεν ξέφυγε ούτε ο Τζορτζ Σόρος, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Ντουτέρτε από την οργάνωση Human Rights Watch. «Πίσω από τη φιλανθρωπική οργάνωση κρύβεται ο Τζορτζ Σόρος. Αυτός είναι ο χρηματοδότης της. Πρέπει να βρουν λεφτά. Να βρουν έναν στόχο. Διάλεξαν εμένα…», τόνισε με νόημα.

Ο ανηλεής πόλεμος του Ντουτέρτε στην Αμερική έχουν κάνει τους φιλιππινέζους επιχειρηματίες να νιώθουν ανασφάλεια. Η ίδια ανασφάλεια περνάει και στην κοινωνία με τον ίδιο τον Πρόεδρο να τους καλεί να διαδηλώσουν εναντίων του σε περίπτωση που διαφωνούν