Τουλάχιστον 300 πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν σήμερα στη Μιανμάρ, ανάμεσά τους εξέχουσες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, αλλά τουλάχιστον 2.000 παραμένουν στις φυλακές, μετά τη χορήγηση της γενικής αμνηστίας.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε, πριν από τη χορήγηση της γενικής αμνηστίας σε 6.359 φυλακισμένους, μεταξύ τους πολιτικοί κρατούμενοι, ότι νιώθει ενθαρρυμένη από τα «ελπιδοφόρα σημάδια» της μεταρρύθμισης, αλλά ότι είναι πολύ νωρίς η Ουάσινγκτον να ανακοινώσει μέτρα μετά την απόφαση αυτή των βιρμανικών αρχών.

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Αυστραλία έχουν ανακοινώσει ότι η απελευθέρωση σχεδόν 2.100 πολιτικών κρατουμένων είναι ζωτικής σημασίας για να εξεταστεί η άρση των πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε αυτό το κράτος-παρία από τη δεκαετία του 1990. Οι κυρώσεις αυτές οδήγησαν τη Μιανμάρ εγγύτερα στην Κίνα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.