Σύμφωνα με αξιωματούχους της τοπικής αστυνομίας στην Καμπούλ, εξαγριωμένοι Αφγανοί πυρπόλησαν δύο στρατιωτικά οχήματα μετά το θάνατο ενός πολίτη σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο αστυνομικός Σαγιέντ Αμπντούλ Τζαφάρ Σαγιεντζάντα δήλωσε ότι ένα στρατιωτικό όχημα που μετείχε σε αυτοκινητοπομπή συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο ενός Αφγανού πολίτη. Ένας από τους επιβάτες σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. «Το δυστύχημα εξαγρίωσε τους κατοίκους της περιοχής που πυρπόλησαν δύο οχήματα της ISAF», πρόσθεσε.

Από την ISAF ωστόσο έγινε γνωστό ότι τα αυτοκίνητα ανήκαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ και ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

«Δεν ξέρουμε ποιος έφταιγε. Το γεγονός όμως ότι οι ξένοι στρατιώτες έφυγαν από το σημείο αφού σκότωσαν και τραυμάτισαν αθώους ανθρώπους εξαγρίωσε τον κόσμο», είπε ένας κάτοικος της περιοχής.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνεται ένα πλήθος από νεαρούς, στην πλειονότητά τους, άνδρες που φωνάζουν και πετούν πέτρες σε ένα φλεγόμενο τεθωρακισμένο όχημα. Η αστυνομικές αρχές του Αφγανιστάν εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη γειτονική αμερικανική πρεσβεία.