Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο από τη Μινεσότα των ΗΠΑ στο οποίο ένας αφροαμερικανός συλλαμβάνεται από λευκό αστυνομικό επειδή, σύμφωνα με τη Daily Mail, περπατούσε στο δρόμο καθώς το πεζοδρόμιο ήταν υπό κατασκευή.

Ο εικονιζόμενος Larnie Thomas κατέβηκε στο δρόμο στη λεωφόρο Xerxes Avenue που διασχίζει περιοχή αμιγούς κατοικίας με σπίτια καις τις δύο πλευρές της και έχει όριο ταχύτητας τα 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο αστυνομικός Tim Olson φαίνεται να αρπάζει τον Thomas από το μπουφάν ενώ εκείνος φωνάζει πως δεν έκανε τίποτα κακό. Μάλλον είχε ήδη περάσει το σημείο των έργων και βρισκόταν πίσω από τη λευκή γραμμή που διαχωρίζει τους πεζούς από τα οχήματα.

Ο Olson  φωνάζει στον Thomas «έλα εδώ» και τον πιάνει για να μην ξεφύγει. «Περπατάς στη μέση του δρόμου», του λέει ενώ εκείνος απαντά οργισμένα «είμαι στη λευκή γραμμή! Δεν μπορείς να με πιάνεις έτσι!».

«Θα με πας φυλακή;» συνεχίζει να του φωνάζει έξω φρενών και τον καλεί να τον αφήσει.

Η γυναίκα που τραβά το βίντεο λέει στον αστυνομικό να δείξει στον Thomas από πού μπορεί να περάσει αφού δεν επιτρέπεται να πάει γύρω- γύρω από τα έργα. Εκείνος της ζητά να απομακρυνθεί και λέει στον Thomas να βάλει τα χέρια του πάνω στο αυτοκίνητο.

Για να γλιτώσει από τον «εναγκαλισμό» του Olson ο Thomas προτιμά να γδυθεί από τη μέση και πάνω. Τελικά εμφανίζεται δεύτερος αστυνομικός και αμέσως περνά στον άνδρα χειροπέδες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Thomas καταγγέλθηκε για ανεξέλεγκτη συμπεριφορά και μη συμμόρφωση στους κανόνες κυκλοφορίας ενώ του έγινε και αλκοτέστ.

Τελικά κρατήθηκε για 45 λεπτά και αφέθηκε ελεύθερος.

Πολλοί χρήστες στηλιτεύουν τη συμπεριφορά του αστυνομικού ενώ κάποιος σημειώνει πως «στις ΗΠΑ αν περπατάς στο λάθος σημείο μπορεί να συλληφθείς».

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος ο αστυνομικός να σταματήσει τον άνδρα που περπατούσε. Εγώ τον προσπέρασα εύκολα με το αυτοκίνητό μου γιατί περπατούσε άκρη άκρη δίπλα στα έργα, στη λευκή γραμμή», ανέφερε στην κατάθεσή της η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της πόλης Edina όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ο Olson προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή του Thomas αλλά εκείνος φορούσε ακουστικά και δεν τον πρόσεξε. Παρότι σταμάτησε το όχημά του και του είπε να βγει από τη λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων εκείνος δεν σταμάτησε και αντέδρασε. Το βίντεο ξεκινά ύστερα από ένα σημείο, ο αστυνομικός είχε μυρίσει το αλκοόλ στην ανάσα του άνδρα, κάτι που αργότερα επιβεβαιώθηκε και από το αλκοτέστ.

enasbn2 enasbn3 enasbn1