Μια σοβαρή υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Νιγηρία με μια γυναίκα που όπως αποδείχθηκε είχε «νοικιάσει» τρία μωρά από γυναίκες που μόλις είχαν γεννήσει με σκοπό να ζητιανέψει στους δρόμους.

Η γυναίκα αρχικά αντιμετωπιζόταν ως επαίτης με πρόφαση ότι θέλει χρήματα για να δώσει φαγητό και να πάρει ρούχα στα μωρά της. Υποστήριζε ότι ήταν άπορη και ζητούσε ελεημοσύνη και φιλανθρωπικές δωρεές για την οικογένειά της. Ωστόσο κάποια στιγμή, περαστικοί που περνούσαν από το σημείο διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που είχε μαζί της κάθε φορά δεν έμοιαζαν μεταξύ τους και υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει.

iifqfim3

Μετά από έρευνα των αρχών αποκαλύφθηκε ότι η επαίτης ερχόταν σε επικοινωνία με άλλες γυναίκες που βρίσκονταν σε νοσοκομεία και μόλις είχαν γεννήσει και «νοίκιαζε» τα μωρά έχοντας δημιουργήσει μια κανονική επιχείρηση.

Πήγαινε λοιπόν στα νοσοκομεία και μέσω γνωριμιών ερχόταν σε επαφή με γυναίκες που ήταν πρόθυμες να δώσουν τα παιδιά τους για κάποια χρήματα, «νοικιάζοντας» τα για μία ή περισσότερες μέρες. Αυτό που ήθελε κυρίως ήταν να είναι πολύ μικρά σε ηλικία για να κάνει ακόμη πιο δραματική την κατάστασή της και να προκαλέσει τον οίκτο.

a1dqh0px

Τα μωρά έμεναν για ώρες ατάιστα και χωρίς φροντίδα στα χέρια της γυναίκας που τα έβαζε στο δρόμο σαν θέαμα με σκοπό να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορούσε.

Στο τέλος της ημέρας μάζευε τα λεφτά που είχε εισπράξει και τα μοιραζόταν με τις μητέρες οι οποίες είχαν νοικιάσει τα μωρά τους. Η αστυνομία συνέλαβε τη γυναίκα και συνεχίζει την έρευνα για να εντοπιστούν τυχόν περισσότερα μέλη του κυκλώματος.