Μια νεαρή blogger με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών αποφάσισε να μοιραστεί τις φωτογραφίες της που δείχνουν την πραγματικότητα της κατάστασης της και παρακαλάει τον υπόλοιπο κόσμο αφενός να μην κρίνει την ίδια αλλά και άλλες κοπέλες με παρόμοια κατάσταση.

Η Tina-Marie Beznec δημοσίευσε φωτογραφίες με τον εαυτό της την ώρα που ξύριζε το πρόσωπό της, σε μια σελίδα στο Facebook και συζήτησε για τα συμπτώματα όπως την τριχοφυΐα στο πρόσωπο, την αύξηση βάρους και το φούσκωμα. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να απευθύνει έκκληση για τη συγκεκριμένη κατάσταση ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τις πολυκυστικές ωοθήκες.

ksadoap2

«Μαζί με την κατάθλιψη, το άγχος, την υπογονιμότητα, την αύξηση του σωματικού βάρους, τις ορμονικές ανισορροπίες, το φούσκωμα, τους κοιλιακούς πόνους, την ακμή, τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και οτιδήποτε άλλο, πολλές γυναίκες συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου πρέπει να ασχοληθούμε και με τα… μαλλιά στο πρόσωπο» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δημοσίευσή της.

ksadoap3

Όπως αποκαλύπτει, με τις φωτογραφίες της που τραβούν τα βλέμματα, θέλει να ευαισθητοποιήσει τον υπόλοιπο κόσμο για την κατάσταση που βιώνουν πολλές γυναίκες.

ksadoap4

«Όταν βλέπεις κάποιον που είναι υπέρβαρος, έχει μπαλώματα στα μαλλιά ή μια γυναίκα που έχει τρίχες στο πρόσωπο, μην την κρίνεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει ένα άτομο και είναι άδικο να βάλεις σε μια κατηγορία του τεμπέλη ή του «όχι καθαρού» χωρίς να γνωρίζεις την ιστορία του. Ξέρω ότι είναι φυσικό για μερικούς από εμάς να κρίνουμε κάποιον με βάση το πώς φαίνεται εξωτερικά αλλά να θυμάστε ότι όλοι δίνουμε τις δικές μας μάχες και δεν μπορείτε ποτέ να καταλάβετε αν δεν είστε πρόθυμοι να μάθετε και να ακούσετε» πρόσθεσε.

ksadoap5

Η εξομολόγησή της έκανε κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν για το βίωμά τους και η δημοσίευσή της συγκέντρωσε εκατοντάδες κοινοποιήσεις και σχόλια.